top of page
  • Foto van schrijverNele Kenis

Dag 2: Van Drimmelen naar Venhuizen.

Vandaag was echt top. Ik heb zo’n mooie route gemaakt! Het is de eerste keer dat ik dat heb gedaan, en heb gerekend op de TomTom Routeplanner, en mijn eigen gokvaardigheid. Ik moet zeggen, als ik naar een casino zou gaan, ik moet wel rijk buiten wandelen.


In eerste instantie ging ik Barbara ‘s ochtends aan de camping zien, om samen een goeie rit te rijden. Maar door omstandigheden kwam ik Barbara wat later tegen, ergens aan een veerboot, in Schoonhoven. Een heel fijn weerzien! Barbara heb ik leren kennen op de WRWR. Zij is me komen oppikken in Gent, heeft me helemaal tot in de Ardennen geleid, en dan van de ardennen is ze helemaal tot in Denemarken gereden met de WRWR.

Na een lekkere lunch met view op het water is ze mee gereden tot in Amsterdam.



Een echte motormeid.


Verder weer een pad vol polder, water, en pitoreske dorpjes. Dorpje - 5km polders, meren, kreken, gras - dorpje. En zo voort. Heerlijke rit.


Het laatste stuk was echt helemaal vlak naast de zee. Ik kon ze echt ruiken. Gewoon een dijk waarop ik reed en naast mij in de afgrond de diepe zee. Ik dacht als ik hier nu val dan heeft mijn VAB-abonnement geen zin.

Uiteindelijk aangekomen op die camping die ik online had gevonden. Ik was t eerst los voorbij gereden. Verstopt in de bossen een ecologisch erf. Een eco-wc, eco-douche (Héérlijk na een dag in motorkleren), vers fruit en eieren te koop. Ik sta op een wei, naast een paard.

Als het vannacht regent en het paard wil in mijn tent, dan toon ik mij van mijn schoonste kant op gastvrije Nederlandse manier, en schuif ik wat op.

Muisstil en afgelegen. Hopelijk geen slecht nieuws. Een Fransman liet zijn motor gisteren staan aan de inkom van het erf, blijkbaar een speciale Harley. Deze morgen was hij weg. Ik heb die van mij schoon naast mijn tent gezet met dubbelslot en alarm van 100db. Dat ze eens proberen.

Hier in ’t dorp van weer maar een erwt groot nog een eetcafé gevonden met een goei biertje en supervriendelijke uitbaters.

Bon, genoeg voor vandaag.

Tot morgen!

nog een paar laatste foto’s voor vandaag:



51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page